tekenfilmliefde501over
zelfportretfilm
item5
kopnew1
logoEdOb1
logoEdOb2a

DEED AaN grafiek OP de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. HIJ is striptekenaar noch illustrator, hoewel zijn tekeningen realistisch zijn en worden uitgevoerd in de z.g. "Klare Lijn". Wel is hij een HergÉ bewonderaar, wat blijkt uit de vele Kuifje pastiches die hij maakte. Niettemin heeft zijn lijnvoering van zijn eigen werk een persoonlijk karakter, met kenmerkende stileringen in de details.

Zijn strakke stijl verraadT zijn fascinatie voor architectuur; zijn kleurgebruik en composities zijn schatplichtig aan de Japanse prentkunst. De lichtval en sfeer bereikte hij vroeger door inkleuring met de airbrush, tegenwoordig gebruikt hij de computer.

Hij werkte met een aantal schrijvers samen, waaronder Gerrit Komrij, Hugo Claus, Remco campert, rudy Kousbroek, Geerten meijsing en F.B. Hotz. Ook schreef en publiceerde hij eigen boeken, waarvan het "Postzegelalbum van Joost Veerkamp" wellicht het meest bekend is.

Daarnaast werkte hij voor De Volkskrant, NRC Handelsblad en Vrij Nederland.

Tegenwoordig maakt hij vrij werk en voert sporadisch opdrachten uit. Veerkamp heeft een eigen uitgeverij "Editions Obscures" genaamd, die zijn kaarten, prenten en boeken produceert. Hij werkt en woont in Zoelen (Gelderland).

Virtueel is zijn voorradige werk op deze site te zien en desgewenst op bestelling te koop.

Joost Veerkamp (1953, Diemen)

nieuwzelfportret

COLLECTIE

item11

INTRODUCTIE