KAMERADEN! De reguliere (arbeiders)versie: 1 zegelboekje (Het witte boekje, 16 pag. ansichtkaartformaat) met 2 losse zegelvellen, zie de afbeelding onder. Prijs: € 10,- Dit boekje bevat voorgedrukte plekken, waarop zegels geplakt moeten worden. Gebruik daarvoor een van beide zegelvellen. Voorzichtig scheuren! U kunt de zegels nu laten stempelen. Ieder zegel heeft een eigen stempel. Dat kan tijdens de Stripdagen, maar ook op een ander tijdstip. Sluit u dan aan bij het verzet, en stuur het boekje in een aan uzelf geadresseerde en gefrankeerde enveloppe naar Heeskampsesteeg 2, 4011KE Zoelen. U loopt dan wel een risico. Als het verzet wordt opgerold, bent u de klos.
KAMERADEN! De luxe-versie: als boven, met bijlage. Prijs: € 20,- De bijlage bestaat uit zes kaderkaarten en een achter- en voorblad. Het voorblad ziet u boven. Op deze kaarten is een ruimte vrijgehouden (dus niet voorgedrukt) waar u zegels op moet plakken. Dat moet. Waarom weet niemand, maar goed, deze kaarten zijn niet voor niets door het propagandabureau ontworpen voor de zegels en hun stempels. Of deze kaarten uiteindelijk in het album komen, er is geen ambtenaar die het weet. Plak de postzegels mooi haaks op de kaarten (autoriteiten kijken mee!) en stuur ze eventueel met het boekje mee naar bovenstaand adres. Deze bijlage bevat ook een kort essay van de maker over het leed dat 'sparen' heet. De boekjes bij deze variant zijn genummerd en gesigneerd, een oud kapitalistisch kunstje, te walgelijk voor woorden.
KAMERADEN! De luxe-plus versie: als boven, met bijlage en extra bijlage. Prijs: € 27,– Bij deze versie ontvangt u de full-color versie van de ontwerpen beschenen door het licht van de dikke, volle kapitalistische maan. Ook zes stuks, met een voor- en achterblad. Deze kaarten zijn uitsluitend bedoeld om kapitalisten te ontmaskeren. KAMERADEN! Van deze kaarten is het zeker dat zij niet in het album zullen worden opgenomen!
KAMERADEN! Het geluk zit in een enkel velletje. Lach om de kapitalisten! Vertrap ze! Een los velletje: € 3,–!
KAMERADEN! Inmiddels moet u de schriftelijke aankondiging van dit supplement hebben ontvangen. Is dit niet het geval, dan bent u uit de partij gezet. Meld u wederom aan!
Postzegelvelletje Supplement 17
De benodigde stempels, zes zegelstempels en twee datumstempels.
KAMERADEN! Dit supplement is slechts geldig indien voorzien van de juiste stempels: 8 in totaal, waaronder een eerste - en laatstedagstempel. Dus: 6 stempels, voor iedere zegel een apart stempel, en dan ook nog twee datumstempels: ze zijn gek geworden op het partijbureau!
KAMERADEN! Het extra zegelvelletje gebruikt u om zegels in het boekje te kunnen plakken. Mooi plakken! Vouw eerst het velletje voor u scheurt! De loketbeambte controleert alles! Vergeleken bij hem is Kafka niets!
KAMERADEN! Voor het bekomen van deze stempels vervoegt u zich bij het (juiste) loket. Kies de goede rij. Oefen geduld.
ADRES LOKET: Heeskampsesteeg 2, 4011 KE Zoelen
KAMERADEN! U bent wel goed maar u komt in opstand? Sluit u aan bij het proletarisch verzet. Wachtwoord: verzet@veerkamp.nl. U krijgt dan te maken met partizanenleidster Mirjam Lafleur, alias TNT mamoesjka. Zij is erg ontvlambaar. Misschien, als zij u erg aardig vindt, regelt zij een overval op het distributiekantoor voor u. De kans bestaat echter dat het verzet door de autoriteiten wordt opgerold. U loopt een zeker risico.
Na overmaking van 1 van de drie bedragen op IBAN NL 29 INGB 0003000353 ontvangt u het supplement per post thuis. Prijs: inclusief loketdienst, verzending en btw.
Reactie op de aankondiging van het 17e supplement:
kameraad Veerkov!
 
Vandaag mocht ik per post een tamelijk ingewikkeld epistel van uw hand ontvangen aangaande het 17e supplement. Ik maak u er op attent dat u zich tot de arbeidersklasse wendt, en niet tot het hogere kader van de Partij. Ingewikkelde zaken dient u derhalve te vermijden. Dit voor een volgende keer dat u weer een manifest stuurt. Ik mis overigens ook het goedkeuringsstempel van het Proletarisch Censuurbureau op uw brief.
 
Ik zal met een inhoudelijke reactie wachten tot ik weet wat de Volkscommissaris van Postzaken van uw aanbod vindt, en dat horen we zoals u weet op het 68e Congres van de Arbeiderspostzegelsverzamelaarsvereniging "Proletariarsk".
 
Toch bestel ik nu alvast het 17e supplement, in de de-luxe-plus versie. Daar heb ik meteen al een vraag over: u zelf of een van de kameraden van uw Revolutionaire Garde heeft met een potlood (staatseigendom neem ik aan) een streepje gezet door de ,50 van 27,50. Is de prijs derhalve 27,00 euro? En hoeveel is dat in Breznjev-roebels? Of moet ik in een dollarwinkel de betreffende zaken bestellen? En als die correctie nou nog met een rood potlood gedaan was, de kleur van de revolutie, maar nee, gewoon met grijs.
 
Aangezien ik momenteel door een gebroken knieschief aan huis gekluisterd ben (wat mij de gelegenheid geeft de Verzamelde Werken van kameraad Vladimir I. Lenin nog weer eens nader te bestuderen) maak ik tevens van de gelegenheid gebruik de diensten van kameraad Lafleur in te roepen, en ik zal deze mail dan ook in kopie naar het betreffende e-mailadres sturen. Ik zal namelijk niet met de helaas kapitalistisch geworden Nederlandse Spoorwegen naar Haarlem kunnen afreizen.
 
De gebroken knieschijf is overigens het werk van een kapitalistisch-imperialistische samenzwering; een schoonmaakbedrijf had bij ons op kantoor een vloer geboend zonder aan te geven dat het er glad was. Op zoek naar nog meer winst hadden ze de waarschuwingsbordjes voor veel geld verkocht aan een derde-wereldland.
 
Van uw Zwaarwerkbier zal ik geen fles aanschaffen; ik stook zelf uiteraard illegaal wodka, waarbij ik de benodige zuivere alcohol aftap van de remleidingen van de MiG 29's die op een nabijgelegen vliegbasis ons Socialistische Moederland beschermen.
 
Met reeel-existerende socialistische groeten, leve de revolutie!
 
kameraad H. van der Sluis
Slachtersprospekt, barak III
Siberië 
P.S. wat uw opmerkingen aangaande de waardeloosheid van uw supplement betreft: geldt dit ook voor de rest van de door mij voor veel geld gekochte supplementen van uw Postzegelalbum? Ik zit nl. ook al zwaar in Griekse staatsobligaties qua beleggingen. Uw Postzegelalbum was nu juist mijn appel voor de dorst.