Klik op de doos voor een kijkje binnenin
M I J N H E M E L
maakt deel uit van HET POSTZEGELABUM VAN JOOST VEERKAMP, dat twintig jaar geleden verscheen bij uitgeverij Thomas Rap. MIJN HEMEL is supplement 16.
Nog steeds verschijnt bijna ieder jaar een supplement met alternatieve postzegels. Om dit te vieren maakte Veerkamp deze uitgave. In de doos bevindt zich een 20-tal items die de eigenaar probleemloos de weg naar het hiernamaals wijzen.
Joost Veerkamp: “In deze tijd, waarin het Voorgeborgte wordt opgeheven alsof het nooit heeft bestaan, leek mij enige aktie op zijn plaats. Dit jaar is het Darwin-jaar. Waarom zouden wij wel aan evolutie onderhevig zijn, maar de goden niet? Ikzelf geloof niet dat ze in de hemel nog altijd ouderwets aardig zijn. Zonder geldig plaatsbewijs kom je er niet in. De Grieken gaven de doden al muntgeld mee, en de Chinezen sturen nog steeds bankbiljetten in de vorm van rook achter hun overledenen aan. Dat is pas praktische nazorg. Het werd tijd voor een inhaalslag.”
Prijs € 39,50 incl btw IBANNR: NL 29 INGB 0003900353 tav Joost Veerkamp, Zoelen. STUUR ALTIJD EEN E-MAIL MET UW ADRES EXTRA, OF BEL. OVERSCHRIJVINGEN KENNEN GEEN ADRESSEN.
INHOUD: Kartonnen kunstdoos met o.a. 'Eternal Gold Credit Card', onschuldzeep, verdrietmeter, kompas,  brandzalf, ansichtkaarten, postzegels, evenentenposter, identificatielabel, vervoerbewijs, entreebiljet en uitklapbare hiernamaalskaart met plaatsnamen, aanvoerlijnen en eindbestemmingen.MIJN HEMEL auteur Joost Veerkamp, in samenwerking met o.a Joan en Bert Jalink. Mede-vormgevers: Eric Coolen en Daan Berkhof. ISBN 978 90 812519 2 1 NUR 018 Verantwoordelijke uitgever: Editions Obscures, Heeskampsesteeg 2, 4011KE ZOELEN tel 0344-608182 e-mail: veerkamp@veerkamp.nl

DIVERSE VRAGEN EN OPMERKINGEN
HOE OPEN IK DE DOOS? Open de doos NIET met het zwarte etiket naar boven. Dat is de achterkant. Zo valt alles eruit.
WAAR VIND IK MIJN ZITPLAATSNUMMER? In het voucherboekje op pagina 1 (onder, bij stoel), op pagina 3 (het werkelijke toegangsbewijs, onder zitplaats en op de controlestrook ernaast, onderaan). Vermeld uw zitplaatsnummer als u achteraf nog een doos bestelt voor een dierbare die u dichtbij wenst.
IK WEET NIETS VAN EEN 16e SUPPLEMENT. Dat is raar. Neem contact op. Waarschijnlijk staat u niet meer in ons filatelistenbestand.
HOE KRIJG IK HET PAPIERTJE UIT HET FLESJE? Gebruik een pincet.
WANNEER VERSCHIJNT HET ALBUMBLAD? Er komen nog twee boekjes: transport per trein en per vlliegtuig. Bij het laatste boekje zit het albumblad. Dat wordt dus na 2015.
KAN IK LOSSE ZEEPJES NABESTELLEN? Heeft u het zeepje uit het wikkel gehaald? Dan hebt u de bedrukking gezien. Een Sinlightzeepje met wikkel kan los worden nabesteld à 3 euro per stuk.
MIJN DEKSEL BLIJFT NIET OPEN STAAN, WAT NU? Controleer of het satijnlint het deksel een opening van meer dan negentig graden laat maken. Leg even een boek of iets dergelijks in het deksel. Daarna blijft het deksel open staan.
MIJN DOOS IS BESCHADIGD, WAT NU? E-mail naar veerkamp@veerkamp.nl Daarna wordt u verzocht de beschadigde doos op onze kosten te retourneren. U ontvangt een nieuwe doos.
WAT MOET IK ZELF INVULLEN? Blz 1 van het voucherboekje: vul de naam van de passagier in, op het blauwgrijze veld. Blz 2 van het voucherboekje: vul de visumaanvraag in. Binnenzijde achterkant voucherboekje: onderteken bij – handtekening voor ontvangst.
KAN HET TRAVEL PIN/SPELDJE LOS? Ja , dat kan. zonder de boel te slopen. Beweeg het speldje in de richting van het vak waar de bescheiden in liggen.
ZIJN ER OOK REACTIES OP DE DOOS?
Joost Pollmann in ITEMS:
SIGNS
De Telegraaf
De Linda
Stripschrift
NRC
TROUW
Jan Hidding: Zitplaatsen voor de hemel verkopen, dat is net zoiets als de uitvinding van het wiel , maar dan beter.
Kees Streefkerk: Mijn complimenten voor de wonderschone Black Box, tot in de kleine details perfect!! Helaas kon ik geen reservering voor mijn kinderen, Nian en Tim, vinden: of was dat niet de bedoeling..? Nogmaals dank en schitterend.
Dirk-Jan Laan: Vooropgesteld wil ik zeggen dat ik zelf absoluut niet gelovig ben, bijna atheïst zou je kunnen zeggen. Ik hoorde u op kunsstof en ik ben het totaal met je eens. De kerk heeft een ongelooflijke hoop onzin eromheen bedacht en het geloof zelf is ook allesbehalve waterdicht. Afgelopen jaar ben ik echter naar Vaals geweest, waar het 'strengste klooster van Europa' staat. We zijn er drie dagen geweest (het was een excursie voor de weinigen die wilden met school, ik ben nu 16 jaar) en verschillende gesprekken gehad met de broeders daar en vol verbazing tot de conclusie gekomen dat die mensen daar niet strikt volgens de de kerk leven en ook wel eens twijfelen aan hun geloof. Dat, de kloosterbroeders in Vaals, zijn de echte gelovigen, zijn de mensen die geloven in het geloof zoals het eens bedoeld is en dat is prachtig om te zien. Ik raad u sterk aan om een bezoek aan dit klooster te brengen en daar enkele dagen te verblijven. Stel u open en u zult een prachtige ervaring meenemen en versteld staan van dit klooster, dat was ik in ieder geval wel. Voor alle duidelijkheid: ook na Vaals ben ik niet gelovig geworden, hoewel ik wel een diep respect koester voor deze kloosterbroeders. Ik hoop dat u zich openstelt voor deze ervaring en ben benieuwd naar uw reactie.
Henriëtte van Buuren van DE HILVERSUMSE BOEKHANDEL: Één exemplaar is al verkocht. Aan mijzelf! Toch ben ik geen grote ouderwetse katholiek. Als mensen de doos eerst in het echt willen zien kunnen ze niet meer bij Leeuwenstraat 36 in Hilversum terecht, wij zijn helaas failliet. Natuurlijk hebben we alles grondig bekeken, ook de zeepjes. Ik vind het allemaal superleuk. Was ik maar dood!
Rudy Kousbroek: Beste Joost, al sinds een poosje wilde ik je e-mailen om mijn extatische bewondering kenbaar te maken voor je doos met Hemelgegevens, samengesteld met een vindingrijkheid, een originaliteit, een liefde voor detail, een geduld zonder weerga: letterlijk een werk van Engelengeduld, een oeuvre de génie, éblouissant -een groot kunstwerk met maar één tekortkoming: dat het thuishoort in geen enkele geaccepteerde categorie, en daarom misschien niet in aanmerking zal komen voor de prijzen en onderscheidingen die het zou krijgen als het een kerkschildering, een beeldengroep, een ballet of een opera was.
Het enige waarmee het een beetje vergeleken kan worden is le Grand Verre, het raam van Duchamp.
IVandaar deze hommage, uit de grond van mijn hart. Het spijt mij dat ik niet meer beschik over een column of vaste rubriek in een krant.
Ook in mijn omgeving (o.a. Sarah) denkt men er zo over. Iedereen die het gezien heeft vindt het een meesterwerk.
Daar wilde ik maar even van getuigen. Met mijn complimenten aan Miriam, het konijn, je dochter en de Hema.
Raymond De Kort: Deze doos is blasfemistisch, godlasterij en paternalistisch: de zoveelste aanval om gelovigen zo diep mogelijk te kwetsen. In de vuilnisbak ermee.
Dick Gubbels: Joost, zeer onder de indruk van je laatste zending. Bewonderenswaardig dat je dit alles realiseert.
Marc van Dongen en Josine Brandwerende dekens: Wij zijn nog steeds aan het bijkomen van onze reis naar de hemel. Met uw prachtige reisbescheiden, waarvoor superlatieven ontbreken, hebben wij ontdekt dat de hemel inderdaad een toestand is, die altijd bij je blijft ook al lijken wij in het dagelijks leven met onze voeten op de aarde te staan. U heeft die toestand prachtig gevangen in uw hemelse doos. Wat een gigantisch werk moet dat geweest zijn!
Het blijft toch een bijzonder project, dat postzegelalbum, dat steeds weer nieuwe wegen inslaat en nieuwe einders toont.
P.A.C.H. Joosten: Geachte heer Veerkamp, het is niet de eerste keer dat u mij boos maakt. Ik schreef u daar eerder over. Ongetwijfeld beleven u en de de uwen veel plezier aan het vervaardigen van het 16e supplement. Ik stel echter uw doodswens niet op prijs en verwacht dat u zich bij uw leest houdt. U treedt de inborst van de oprechte filatelist met voeten. Zegels, zegels, zegels. Gij moogt er maling aan hebben, edoch nimmer dwinge u mij af. De volgende keer dus graag weer postzegels, geen pakketpost. Het ontgaat mij nog ten ene male hoe ik de doos in het album kan voegen of vice versa. Het internetfilmpje (you tube) vond ik niet informatief en geheel gericht op eigen gewin, eeuwige roem, zelfzucht en glorie. De presentatoren was dit ontgaan. U gaat er ten onrechte vanuit dat iedereen over een computer beschikt. Voorts is er een te grote tijdspanne verstreken tussen het 15e supplement en deze aanbieding. De indruk bestaat dat u verslakt, versaagt, nier meer beschikt over inspiratie. Ik hoop dat u het 17e deel weer mooi wilt maken met postzegels. De door u toegepaste crisiscorrectie is MIJ niet ontgaan. Ik zie dan ook de emissie van het 17e supplement met belangstelling tegemoet.
Marianne De Bruin: Gisteren ontving ik de Mijn Hemel doos. Wat een prachtige doos!! Mijn complimenten!! Het was een genoegen om alles uitgebreid te bestuderen, het is allemaal zeer ingenieus uitgedacht en schitterend uitgevoerd. U kunt er met recht trots op zijn!
En ik ben blij dat ik niet vantevoren op de site heb gespiekt wat er in zou zitten, de verrassing was zo des te groter. Hartelijk dank voor dit mooiste supplement van het Postzegelalbum.
Henk van Amerongen (62 geworden, dus het paspoort ligt klaar): Mijn hemel:
Prachtig en zonder enige doodsverachting hemels gemaakt. Absolute complimenten. Onovertroffen. Koopje.
Duivelse precisie. Troostrijk. Je kunt nu eindelijk in DWDD verschijnen en terminaal eeuwigheidsroem verwerven. Dat wisten we 20 jaar geleden al natuurlijk. Ik bestel er gelijk 2 bij voor mijn fatalistische vrienden. 69 euri al overgemaakt.
20 jaar uw trouwe en slaafse afnemer.
Mw Schuyt- Lafleur: Je moet wel infantiel zijn, om zoiets te kopen.
Boudewijn de Groot: Ik hoef niet meer te zingen. Eindelijk kan ik met een gerust hart doodgaan.
Herman van der Sluis: Doordat ik in een vroeg stadium al op de hoogte was van de plannen van Joost Veerkamp om een overlevingskit voor hemel en hel te maken, waren mijn verwachtingen hoog gespannen. Bij Veerkamp kunnen ze echter nooit TE hoog gespannen zijn. Wat in mijn brievenbus plofte was de Mijn Hemelbox, het nieuwste supplement bij het beroemde Postzegelalbum, en het overtreft alles wat Veerkamp ooit heeft gemaakt. De Mijn Hemelbox is het summum van decennia vol verbazingwekkende creaties. Alles met zeer veel oog voor het detail: je blijft lezen, je blijft je verbazen. Veerkamp heeft thema, ontwerp en kleurgebruik zeer consequent doorgevoerd, en je kunt alleen maar met een enorme grijns op je gezicht de doos uiteindelijk sluiten. Dat sluiten laat overigens wel even op zich wachten, want hier ben je wel even zoet mee.
 
Eddie Vink:,Alles ongeschonden en (over-) compleet aangekomen. En Wondermooi ! Gezien mijn levensloop tot nu zal vooral de brandzalf goed van pas komen. Jammer dat er geen adres bij zat voor een kleermaker van asbestcostuums, maar wat een PRACHTIGE doos.
Angelo van Nies: Het was dan ook meer dan een wel bestede (mid)dag om als één van eerste buitenstaanders Het Licht te mogen zien op het moment dat De Hemelse Doos openging!!
Wat een pracht werk en bovenal wat een meer dan welkome aanvulling voor in eerste instantie de vitrine!!!
Er is veel zorg besteed aan de doos en inderdaad herken ik er ook wel wat van André Olgers in. Ik zal nog veel tijd besteden aan de doos en daardoor veel plezier hebben om alle bijzonderheden daadwerkelijk te 'doorgronden' Je mag i.i.g. nog een exemplaar van de hemelse Doos voor me reserveren. Immers, anders kan ik het postzegelalbum niet vullen én de kaartenverzameling niet compleet maken!
Marja de Jong: wat een waanzin...! De hemel in een zwart doosje... (letterlijk tegenstrijdig!) dat geeft al helemaal het niveau van dit bedachte boekje/attributen aan. Typisch kleinburgelijk beredeneerd. Joost, denk je echt dat je iets van het hemelse, het goddelijke kan begrijpen? Ik raad je aan de waarheid te onderzoeken!! www. alphacursus.nl Alle goeds, Marja (17 jaar).
Jon van den Berg: Met het 16de supplement heb je een onwaarschijnlijk mooie uitgave het licht doen zien. Ik ben verbaasd en verbijsterd. Ongelooflijk, wat een werk! Geen wonder dat je er doorheen zit. Maar wat is het allemaal mooi. Chapeau! Jullie hebben jezelf overtroffen. Een mooie produktie. Er komt toch wel een officiële tendoophouding?
Joan Jalink: Na een wel zeer speciale afscheidsavond van Hans Dorrestein in Carré konden we het niet laten om even de Hemeldoos geheel te ontleden.... Wat is-ie mooi en wat 'n perfectie en wat echt prachtig. En wat een werk, Joost!!! (postbode-)petje af, echt waar.
Albert Siebelink: mijn hemel is prachtig!!!!! Moeten jullie wel heel veel lol aan beleefd hebben.
Ik wil er nog wel eentje om iemand blij mee te maken.
Wel een klein puntje: het zeepje is op enige manier los geraakt en liet allemaal schilfertjes achter. Maakt mij niet zoveel uit, want die poetsen we wel weg maar misschien kun je 't wat vaster zetten.
Leo de Waard: bedankt voor Het mooie supplement de “ Mijn Hemel” doos.
Heb nog wel een vraag, de twee doosjes die ik heb ontvangen verschillen van inhoudelijk.
In nummer 13 zit een volledig postzegelboekje + een postzegelboekje waar enkele zegels, uitgescheurd zijn. Deze zijn geplakt op de “ passenger Ticket”
In Nummer 13 heeft zijn ook 4 “ reclame” kaartjes opgenomen. Holy Hairy, de goede Herder, Cooler Sunglasses en Anna Maladiva in “ Het helse Crematorium”
Deze mis ik volledig in nummer 12.
Mijn vraag is dan ook zitten in nummer 13 bewust meer items, of mis ik ze  nou in nummer 12.
Verder ziet weer weer perfect uit, maar begint nu wel krap te worden in het postzegelhoekje. :-)
Peter van Balgooi: Het was een feest... Heb hem helemaal doorgespit en nageplozen. Prachtig geworden!!!
Maar wat een werk zeg... geen wonder dat het even heeft geduurd voor de doos het licht zag.
Het boekje met de verklarende teksten... de metro-kaart..de postzegels uiteraard en dan de subtiele stans in het reserverings-opzetkaartje.
Helemaal prachtig, echt genieten. Het zeepje SinLight, zo onschuldig maar doeltreffend. En die preeg is toch ook wel een heel officieel merkteken... wow...
Wat zijn die machine-collage's fraai in elkaar gezet. Moest gelijk denken aan dat 1-bladig bakelieten ( http://www.juliensart.be/bakeliet/ ) scheerapp. van mijn vader dat ik hier nog ergens in een doos heb liggen. Mijn naamsvermelding in het boekje heb ik niet echt waargemaakt. Wie weet kan ik een volgende keer wat meer voor je betekenen.
Jacqueline Bremmers & Bart Landheer: Complimenten voor een beeldschone Hemel-doos. Wat een feest om deze te mogen ontvangen. De aandacht voor detail, het drukwerk en zeker de originaliteit van alle verschillende onderdelen lieten ons even sprakeloos. Heel, heel, heel prachtig. Bedankt!