N I E U W E P A S S E - P A R T O U T S
EDITIONS OBSCURES IS IN STAAT PASSE-PARTOUTS TE VOORZIEN VAN EEN KADER. PASSE-PARTOUTS ZONDER KADER (= SIERRAND) ZIEN ER, VERGELEKEN DAARMEE, OP SLAG ARMOEDIG UIT. HET TREKKEN VAN HET KADER IS BIJ DE PRIJS INBEGREPEN, DE MEERWAARDE IS DERMATE GROOT DAT HET ONZIN IS NOG LANGER GEWONE PASSE-PARTOUTS TE MAKEN – ZIE DE AFBEELDINGEN. HET IS OOK MOGELIJK OUDE, GEWONE PASSE-PARTOUTS ALSNOG EEN KADERRAND TE GEVEN. MAIL OF BEL VOOR DE MOGELIJKHEDEN.
NIEUW: CLARITYGLAS. DIT GLAS HAALT BIJ DONKERE PRENTEN HINDERLIJKE REFLECTIE WEG, MAAR NIET LELIJK, ZOALS BIJ ONTSPIEGELD GLAS. BOVENDIEN IS HET UV-WEREND EN REDELIJK BETAALBAAR, ZELFS AANZIENLIJK GOEDKOPER DAN MUSEUMGLAS. DE PRIJS IS UITERAARD AFHANKELIJK VAN HET FORMAAT. VRAAG EEN PRIJSOPGAVE.

F R A N S E P A S S E P A R T O U T S
Een Frans passepartout is niet vergelijkbaar met een gewoon passepartout. Een gewoon passepartout bestaat uit 1,5 mm dik zuurvrij karton met een facetrand. Een Frans passepartout bestaat uit drie componenten: dik foamkarton, het dekblad (vergelijkbaar met een gewoon passepartout) en de handgemaakte verhoogde schuine rand van speciaal karton. Het effect is een extra verdieping van circa 1,5 cm achter het glas. Het extra reliëf dat daardoor ontstaat geeft het kunstwerk diepte. Deze manier van inlijsten is – vooral voor moderne, strakke interieurs– de meest stijlvolle wijze.
Vanwege de maatverhouding maken wij eigenlijk uitsluitend Franse passepartouts voor de twee grootste prentmaten. Levering uitsluitend op bestelling. In het echt zien: bij De Klare Lijn in Leiden (Hooigracht), of bij ons in Zoelen.
PRIJZEN FRANSE PASSEPARTOUTS, inclusief prent , glas, kaderrand en verdiepte aluminium lijst:
Buitenmaat 95 x 133 = € 585,–
Buitenmaat 160 x 113 = € 785,–
ZELF INLIJSTEN? LOSSE PRENTEN ZIJN OOK MOGELIJK, VRAAG PRIJS OP.
Onder links: Frans passepartout zonder kaderrand met lijst (detail); Rechts: gewoon passepartout (detail).
Boven: Voorbeeld van grootste maat Frans passepartout, 160 cm breed. Voor maximaal effect van een dergelijke prent op dit formaat is een redelijk grote muur nodig en een redelijke ruimte aan de voorzijde van het kunstwerk. Prijs: inclusief lijst en prent naar keuze, formaat 95 x133: € 585 euro. Prijs formaat 160 x 113 : € 785,–
Normale passepartouts inclusief lijst, sierkader en inlijstservice prijsvoorbeelden:
50x70 aluminium lijst (zwart of zilver) en passepartout met sierkader: €80,-
60 x80 compleet idem: €90-
70x90 compleet idem: €100,-
70 x 100 compleet idem €110,-