WATERTOREN AALSMEER MET SINGER LEMANS

Piëzografie, 50 x 70. €75,-. Oplage 250. Gesigneerd en genummerd.

Prijs ruim ingelijst in lijst, zilver of zwart, lijstformaat 60 x 80, inclusief passepartout met extra kaderrand: € 145,- . De prent is desgewenst ook aanzienlijk groter, met Frans passepartout te verkrijgen.

Prijs inclusief BTW, exclusief verzending.

WATERTOREN AALSMEER: Architect: H. SANGSTER.

Piëzografie, 60 x 80. €145,-. Oplage 250. Gesigneerd en genummerd.

Prijs ruim ingelijst in lijst, zilver of zwart, formaat 70 x 90, inclusief passepartout met extra kaderrand: € 225,- . Of, krapper ingelijst, formaat 60 x 80, compleet: € 215,- . De prent is desgewenst ook aanzienlijk groter, met Frans passepartout te verkrijgen.

Prijs inclusief BTW, exclusief verzending.

De watertoren van Aalsmeer is een van de mooiste Art Deco voorbeelden van ons land, en zeker de meest geslaagde watertoren. De ligging, beeldbepalend aan de oever van de Westeinderplassen, is schitterend. Het fundament van de toren is rechthoekig, neigend naar een achtkant, veroorzaakt door de afgeschuinde hoeken. Het mestelwerk ligt dienend en ingehouden op de achtergrond, het beton is gebruikt als een gegroeide, monumentale omgording, eindigend in een trans, afgewerkt met een piramide-vormig koperen dak. Hoewel het gebouw indrukwekkend en robuust is, zijn het de verpringen en het ritme ervan, die het karakter bepalen. Op gezette tijden is de lyrisch makende toren open voor publiek.