Reacties:
HET PAROOL: 'EEN VERRASSING, EEN ONTDEKKING, EEN STRELING VAN HET GEMOED.'
BEURSBERICHTEN, PIET SCHREUDERS: 'MAAR WELLICHT DE GROOTSTE VERDIENSTE VAN DIT BOEK IS DAT DE REDACTIONELE VRIENDEN VAN OLGERS ER IN ZIJN GESLAAGD EEN OPMERKELIJKE CULTUURGESCHIEDENIS TE SCHRIJVEN.'
HAARLEMS DAGBLAD: 'HET GEHEIM OLGERS. HIJ WAS VERBLUFFEND ORIGINEEL. EEN EERBETOON.'
L.van Royen: 'Diep onder de indruk' L. de Waard: 'Het geheel is bijzonder mooi en ik ben er dan ook bijzonder blij mee. J. Bosch: 'Ik heb vandaag met heel veel plezier (en bewondering) het boek gelezen en de doos uitgepakt' P. van Balgooi: 'Het boek ziet er ook mooi uit. Slim/mooi gedaan, zo die cd in het omslag. lekker papier en heerlijk om die toppop filmpjes weer te zien'. Kees Thomassen: 'ik geniet.' Jaap Schipper: 'Graag volgende keer een rugtekst op de gebonden editie. Verder prachtig.'
Van de paperback (circa 100 pagina’s fullcolor, met honderden afbeeldingen) verscheen tegelijkertijd een gebonden boek dat wordt aangeboden in een typische André Olgers doos. Daarin treft u naast het boek drie cd’s aan (o.a. van John the Revelator), twee posters, het Mooi Marginaal boek, een heruitgave van een van zijn No way José projecten, een velletje Olgers Zegels, een mapje kaarten en een door Joost Veerkamp genummerde en gesigneerde prent. NB: Helaas uitverkocht.
Aan het boek werkten o.a. Hans Boot, Dorien Hak, Bubb Kuyper, Joan Eisema, Ferry Tromp, Bert Jalink, Arie Lenoir, Bert Sliggers, Frans ten Kleij. Martin B. Scheffer en Jeffrey Bosch mee. De doos (oplage 150) is niet in de boekhandel te koop, de paperback wel. Het boek is uitgegeven door uitgeverij De Buitenkant, beroemd om zijn fonds m.b.t. vormgeving en boekverzorging.

A N D R É O L G E R S
Alles is altijd al geweest
 
Joost Veerkamp e.a. (red.)
20,2 x 24,5 cm / 96 pagina's / vierkleurendruk, zeer rijk geïllustreerd / genaaid gebrocheerd met flappen, met cd .
isbn 9789076452173
Uit eigen voorraad, wegens uitverkochte doos: gebonden versie (niet in de boekhandel) €62,50
Paperback uitverkocht
Prijs inclusief btw en verzending.
   
Schepping en destructie, verwante krachten. In 2005 stierf André Olgers. Op een tropisch eiland, in eenzaamheid. Zijn leven was een collage van muziek, animatiefilm, tekst en vormgeving; bewoog zich tussen droom en werkelijkheid, tussen heimwee en commercie.
Met de bijgevoegde cd vormt dit boek de weerslag van zijn verlangen naar een naïeve, verleidelijke wereld, een verloren paradijs vol idealen.

'Zijn werk past in de traditie van Piet Schreuders en De Enschedese School.'

Tekeningen - animaties - logo's - tijdschriften - affiches - kaarten - dozen - platenhoezen - boeken - huisstijlen - campagnes - muziek. Foto's kijken van de tentoonstelling? Klik op bovenstaande afbeelding . Ook voor contact met de erven André Olgers.